Lázně Brusno připravují Muzikálový festival 2012

Lázně Brusno zorganizovaly akci, která se jen tak nevidí. Ve dnech 24. a 25. srpna se zde bude konat Muzikálový festival 2012, který klade důraz zejména na muzikálovou tvorbu, nezapomíná ovšem ani na předchůdce tohoto žánru: operetu, kabaret a šanson. Dvoudenní maratón přivítá mnohá zvučná jména jako jsou Bára Basiková, Katarína Hasprová, Marcela Leiferová, Soňa Valentová, Ján Kolejník a další. Festival budou moderovat oblíbení Roman Pomajbo a Marcella Molnárová.

Budete si moci vychutnat známé písně z muzikálů Šumař na střeše, Cikáni jdou do nebe, West Side Story, Kabaret a jiné. Divadlo Andreja Bagara uvede průřez původním slovenským muzikálem Adam Šangala. Letošní ročník festivalu přináší i jednu novinku: zpěváckou soutěž o Brusňanskou Brusinku – Muzikálový talent 2012. Soutěž chce takto objevit a podpořit mladé výrazné talenty. Současně poskytuje přehled o současné muzikálové tvorbě slovenských jevišť.

Do soutěže se přihlásilo 26 zájemců. Porota 25. června vybrala 15 semifinalistůp, kteří budou mít šanci vystoupit před publikem, které obvykle čítá okolo 1500 diváků. Většina interpretů to považuje za významnou událost, protože jde o velmi mladé zpěváky, kteří se věnují umění na konzervatořích a uměleckých školách nebo dokonce pouze doma. Vítěz získá roli v nejnovějším připravovaném muzikálu v Divadle Andreja Bagara v Nitře.

Muzikálový Talent 2012 je zpěvácká soutěž pro neprofesionální muzikálové zpěváky. Organizátoři tímto způsobem nacházejí nové hvězdy do svých muzikálů, dávají jim prostor pro úspěch, podporují je, a tak jim pomáhají na cestě za profesionální dráhou muzikálového zpěváka nebo zpěvačky. Do soutěže se mohou přihlásit všichni, kteří si myslí, že na to mají, ačkoli nikdy nestáli na divadelních prknech a neživí se zpěvem, je jim mezi 16 a 26 lety a jsou občany Slovenské republiky. Ti všichni mohou přijít a ukázat, co v nich je!

Lázně Brusno jsou zajímavou destinací po celý rok. Využijte dovolenou k rekondičnímu nebo relaxačnímu pobytu a užívejte si dokonalý relax!

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru